Middagstips

Lagade detta till middag idag.
Inget recept, bara "svängde" ihop det på känn.
Räcker till 4 personer om man inte är alltför stor i maten.
Sätt på ugnen, 175 grader.
Lägg 2 st kycklingbröstfiléer (genomtinade)  i en ugnsfast form.
Smält c:a 25 g smör i en kastrull, dra av den från plattan när smöret smält.
Tillsätt:
1 msk honung och rör tills honungen löst upp sig.
1 kryddmått cayennepeppar
1 kryddmått salt
1 kryddmått ingefära
1 kryddmått vitpeppar
1/4 dl kinesisk soja
1 krossad vitlöksklyfta
Blanda detta.
Vänd kycklingfiléerna var för sig i kastrullen, med hjälp av en gaffel
tills de är täckta med blandningen.
Lägg sedan tillbaka filéerna i ugnsformen.
Strö över sesamfrön över filéerna.
Häll blandningen jämnt fördelat i botten av formen, ej över filéerna.
Ta 2 svenska äpplen, klyfta och kärna ur dem, men låt skalet sitta kvar.
Lägg äppelklyftorna runt om filéerna.
Smält ytterligare 1 msk smör i kastrullen och rör så att de sista resterna
av blandningen löses upp.
Häll detta över äppelklyftorna.
Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter.
Under tiden, koka bulgur enl. recept på förpackningen.
Gör vitkålssallad, strimla vitkål, ringla över olivolja och vivtvinsvinäger.
Smaksätt med vitpeppar och salt.
(Jag tycker det är gott med distinkt vinägersmak och rikligt med salt)
När bulgurn är färdig, smaka av den med lite smör och spiskummin.
Servera och ät!
Om man vill ha lite mer färg på maten kan man ju lägga till lite kryddgrönt.
Hade inget sånt hemma.
Jag tyckte detta blev riktigt gott! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0